Vaga de fam de Sànchez i Turull

A la protesta s'hi podrien sumar altres líders independentistes empresonats
Els líders independentistes, a Lledoners
Els líders independentistes, a Lledoners

Jordi Sánchez i Jordi Turull tenen previst iniciar una vaga de fam a la qual s'hi podrien sumar altres líders independentistes a presó.

Més d'un any i mig després d'ingressar a la presó, Sànchez i Turull han anunciat per mitjà del seu advocat Jordi Pina, que comencen una vaga de fam dins de la presó de Lledoners. No es descarta que altres presos s'afegeixin a aquesta iniciativa.

A les portes del judici al Tribunal Suprem, els presos volen posar al centre del debat polític la inacció del Tribunal Constitucional, al seu entendre, davant dels recursos que han presentat.

L'Alt Tribunal ha admès l'últim any més d'una dotzena de peticions d'empara dels presos del procés, majoritàriament pendents de resoldre, un fet que, a la pràctica, els impedeix recórrer el seu cas davant de la justícia europea. La vaga de fam serviria per intentar frenar aquesta paràlisi del Constitucional.

Tot plegat s'ha donat a conèixer després que Òmnium publiqués la primera imatge dels polítics empresonats a Lledoners. Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull i Raül Romeva es veuen al pati de la presó, amb roba de carrer, calçat esportiu i posats somrients.

A la imatge no hi ha ni Carme Forcadell, empresonada a Mas d’Enric, ni Dolors Bassa, al Puig de Les Basses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides