Torra descarta veure’s amb Sánchez

El president de la Generalitat vol que el president espanyol vingui "expressament" per fer la reunió
Pedro Sánchez amb Quim Torra
Pedro Sánchez amb Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, descarta reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el pròxim 21 de desembre, dia en què el consell de ministres es reunirà a Barcelona.

Fonts de presidència consultades per l'ACN insten Sánchez a venir "expressament" per fer la reunió i rebutgen que la trobada es limiti a una fotografia aprofitant la reunió del consell de ministres.

Aquest divendres, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha donat per feta la reunió entre els dos presidents el 21 de desembre. En canvi, des de presidència asseguren que no han rebut cap petició formal i aposten per repetir el mateix format que quan Torra va anar a la Moncloa el passat juliol per mantenir una reunió amb el president espanyol.

El Govern assegura que Sánchez té les "portes obertes" de la Generalitat per celebrar la reunió pendent que, inicialment, s'havia de fer durant la tardor. I rebutgen que aquesta segona trobada acabi sent una reunió breu aprofitant la reunió del consell de ministres.

Per la seva banda, Calvo ha reiterat aquest divendres la negativa de celebrar una reunió entre governs el pròxim 21 de desembre, tal com havia proposat la Generalitat. La vicepresidenta espanyola assegura que no contemplen "en absolut" aquest format amb l'argument que el govern d'Espanya és també el govern dels catalans.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides