Desconvocada la vaga de metges

Els representants de l'ICS i el sindicat Metges de Catalunya concreten una entesa
Vaga de metges
Vaga de metges

L'Institut Català de la Salut (ICS) i el sindicat Metges de Catalunya han arribat a un acord després de quatre jornades de vaga a l'atenció primària. L'entesa, assolida en una reunió d'última hora a la seu del Departament de Treball, permetrà desconvocar l'aturada.

En les darreres converses, els representants de Salut i del sindicat ja havien acostat posicions, que ara queden rubricades en un pacte anunciat per les dues parts.

Tot i l'acord, Metges de Catalunya manté la convocatòria de vaga per aquest divendres a la sanitat concertada i la CGT no ha desconvocat l'aturada a tota l'atenció primària per facultatius i personal no sanitari.

La reunió de Treball s'ha produït després d'un nou matí intens al carrer en què també s'hi han sumat professors, estudiants i diversos sectors del funcionariat de la Generalitat de Catalunya.

El conseller de Treball, Chakir el-Homrani, ha anunciat l'acord, que ha arribat després que l'ICS presentés al sindicat un estudi detallat amb les sobrecàrregues de treball dels metges a cada ambulatori, acceptés garantir un mínim de 12 minuts d'atenció per pacient a les visites presencials i anunciés una inversió de 100 milions per a l'atenció primària.

Aquest dijous, en la quarta jornada de vaga, Metges de Catalunya ha xifrat el seguiment de l'aturada en 75% dels facultatius d'atenció primària, un percentatge similar al dels tres dies anteriors. Segons el sindicat, el seguiment en la sanitat concertada ha estat del 66%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.