Desconvocada la vaga de metges

Els representants de l'ICS i el sindicat Metges de Catalunya concreten una entesa
Vaga de metges
Vaga de metges

L'Institut Català de la Salut (ICS) i el sindicat Metges de Catalunya han arribat a un acord després de quatre jornades de vaga a l'atenció primària. L'entesa, assolida en una reunió d'última hora a la seu del Departament de Treball, permetrà desconvocar l'aturada.

En les darreres converses, els representants de Salut i del sindicat ja havien acostat posicions, que ara queden rubricades en un pacte anunciat per les dues parts.

Tot i l'acord, Metges de Catalunya manté la convocatòria de vaga per aquest divendres a la sanitat concertada i la CGT no ha desconvocat l'aturada a tota l'atenció primària per facultatius i personal no sanitari.

La reunió de Treball s'ha produït després d'un nou matí intens al carrer en què també s'hi han sumat professors, estudiants i diversos sectors del funcionariat de la Generalitat de Catalunya.

El conseller de Treball, Chakir el-Homrani, ha anunciat l'acord, que ha arribat després que l'ICS presentés al sindicat un estudi detallat amb les sobrecàrregues de treball dels metges a cada ambulatori, acceptés garantir un mínim de 12 minuts d'atenció per pacient a les visites presencials i anunciés una inversió de 100 milions per a l'atenció primària.

Aquest dijous, en la quarta jornada de vaga, Metges de Catalunya ha xifrat el seguiment de l'aturada en 75% dels facultatius d'atenció primària, un percentatge similar al dels tres dies anteriors. Segons el sindicat, el seguiment en la sanitat concertada ha estat del 66%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides