Salut no accepta el límit de visites i la vaga de metges continua

El Govern anuncia una injecció de 100 milions per a la sanitat catalana
Vaga de metges
Vaga de metges

La demanda principal dels professionals sanitaris de l'atenció primària en vaga continua sense resoldre's. La petició de limitar a 28 les visites diàries per facultatiu topa una vegada més amb la negativa del departament de Salut.

El director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon ha argumentat en una roda de premsa aquest dimecres a la tarda que la reivindicació "qüestiona" el model sanitari actual. "És una decisió de model i això no és habitual en una vaga", ha afegit.

Un paquet de 100 milions d'euros. Aquesta és la proposta llançada des de la Salut per pal·liar els problemes dels serveis sanitaris catalans quan es compleix el tercer dia de vaga, el primer amb enfrontaments davant del Parlament.

Dels 100 milions anunciats pel vicepresident Pere Aragonès i confirmats per Salut, 48 es volen destinar a recuperar el 100% de la paga per objectius (DPO) que perceben els facultatius.

D'altra banda, 14 milions es destinarien a la contractació de 201 metges, que l'ICS ja va proposar la setmana passada. Aquest dijous, Argimon ha reconegut que actualment no hi ha el volum suficient de metges per contractar que seria necessari.

Una circumstància que el director gerent de l'ICS assegura que es podrà solucionar amb l'acord de Govern per contractar metges extracomunitaris formats a Catalunya.

Salut també ha anunciat 8 milions d'euros per als serveis d'urgències, i 22 milions -el doble del pressupost actual- per cobrir baixes temporals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides