La Fiscalia demana l’ingrés a la presó d’Oriol Pujol

L'exsecretari general de CDC va ser condemnat a dos anys i mig pel cas de les ITV
Oriol Pujol, en un acte amb Artur Mas i Carles Puigdemont
Oriol Pujol, en un acte amb Artur Mas i Carles Puigdemont

La Fiscalia proposa que Oriol Pujol Ferrusola, exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya i exdiputat de CiU, ingressi immediatament a la presó. Esgrimeix, en aquest sentit, la "funció reeducadora" de la pena imposada i la "naturalesa i gravetat" dels fets delictius pels quals el dirigent nacionalista va ser condemnat a dos anys i mig de presó pel cas de les ITV.

Oriol Pujol va pactar amb la Fiscalia per evitar el judici, admetent la seva culpabilitat pel cobrament de comissions il·legals, l'afavoriment d'empresaris amics i l'adjudicació arreglada d'estacions d'ITV, i va pactar la pena amb la Fiscalia. L'informe de la Fiscalia, que ha transcendit aquest dimarts, s'oposa a la petició de suspensió de l'ingrés a la presó formulada per l'exdirigent convergent.

Càlculs sobre els Pujol
D'altra banda, segons publica Vozpópuli, Hisenda ha informat al jutge instructor del cas Pujol, José de la Mata, que la família Pujol Ferrusola va cobrar 6,7 milions d'euros amb factures fictícies procedents de nou constructores entre els anys 2004 i 2008. La xifra del presumpte frau és set cops superior als 900.000 de l'estimació anterior, de fa set mesos.

Les empreses que suposadament van pagar als Pujol van ser Copisa, Novensauro Immobles, Construcciones Materiales y Pavimentos Inmobiliaria, Simper Office, Hotel Glories, Famguesa, New Piave Seis, Emte i Brantridge Holdings. Les societats amb que s'apunta que els Pujol van rebre les comissions van ser Iniciatives Marketing i Inversions i Project Marketing CAT SA.

(Visited 182 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari