El sindicat Metges de Catalunya xifra la vaga en un 77% de seguiment

La conselleria de Treball rebaixa la participació en un 45%, en el primer dels cinc dies d'aturada
Vaga de metges
Vaga de metges

Els professionals dels centres d'atenció primària han fet un seguiment important en el primer dels cinc dies de vaga. Mentre el sindicat Metges de Catalunya assegura que el seguiment de l'aturada és del 77%, el Departament de Treball el situa per sota del 45%.

Més de 5.700 metges de primària de la salut pública i gairebé 10.000 de la sanitat concertada estan cridats a la vaga per protestar per la falta de recursos que han provocat les retallades dels últims anys, que s'han traduït en el que consideren una sobrecàrrega assistencial que es fa insostenible.

Els facultatius reclamen un màxim de 28 visites per dia i per metge. Ara n'estan fent al voltant d'unes 40. També exigeixen disposar d'uns 12 minuts per pacient, ara estarien a poc més de la meitat.

Aquest matí hi ha hagut una concentració de Metges de Catalunya davant de l'Institut Català de la Salut, a Barcelona. Un miler de metges i treballadors d'atenció primària s'han manifestat amb pancartes on es demana "dignitat per la sanitat pública" i que s'acabin les retallades als CAP. "Volem més temps per als nostres pacients", "Vaga, vaga, vaga, la Primària ja no 'traga''", i "Menys discursos i més recursos" són alguns dels lemes que s'han cridat.

Els manifestants han tallat la Gran Via i han ocupat el vestíbul de la seu de l'Institut Català de la Salut.

Metges de Catalunya ha apuntat que professionals d'arreu del territori s'han desplaçat a Barcelona per manifestar-se i donar suport als convocants.

Des de l'Institut Català de la Salut, el seu director, Josep Maria Argimon, s'ha compromès a reduir la sobrecàrrega de feina dels metges de família.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides