Quins premis han compartit Serrat i els familiars dels presos?

Festival de Cine i Drets Humans
Festival de Cine i Drets Humans

Els que va concedir el quinzè Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona en la seva gala de clausura, celebrada el passat divendres 23 de novembre als cinemes Texas. A Joan Manuel Serrat li van atorgar el premi ‘Veus’ mentre que el Premi d’Honor es va concedir als “Líders de la societat civil i polítics empresonats”. Aquest darrer premi va ser recollit per un fill de Jordi Sánchez i una neboda de Jordi Turull, que van fer un breu parlament denunciant l’empresonament dels seus familiars.

En la mateixa gala també va ser premiat el periodista gironí Albert Soler, que publica articles molt crítics amb el procés independentista i els seus dirigents al ‘Diari de Girona’. El director del Festival, Toni Navarro, va explicar que es mereixia el reconeixement pel seu “esperit crític i perquè representa una de les veus més singulars i importants de Catalunya”. Soler, en la seva intervenció, va denunciar que la llibertat d’expressió és atacada a Catalunya tant des de la dreta com des de l’esquerra i va afirmar que els nens catalans volen ser ‘botiflers’ quan siguin grans. Es va mostrar orgullós de compartir aquest qualificatiu amb el propi Serrat i d’altres persones com Javier Cercas, Montserrat Caballé, Guillem Martínez, Ramon de España o Xavier Rius. “No ens callaran”, va acabar dient.

El premi ‘Mirades’ va recaure en un curtmetratge que reflecteix les tensions familiars provocades pel ‘procés’: ‘Noche de paz’, de Santiago Requejo.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari