Un nou grup d’esquerres dibuixa la Barcelona del 2030

Lluís Rabell s'incorpora al grup de debat amb forta presència de persones vinculades al PSC
Compromís per BCN
Compromís per BCN

Com ha de ser Barcelona l'any 2030? Aquesta pregunta ha portat a un grup de persones de l'àmbit progressista, moltes d'elles vinculades al PSC, però també de l'antiga Unió i d'Iniciativa a crear una associació, Compromís per Barcelona, on sota "unes primàries d'idees" debaten sobre set eixos, des de cultura a urbanisme, passant per la seguretat o el comerç. Al final, pretenen fer propostes concretes per a les forces d'esquerres a Barcelona, una capital metropolitana.

En el grup promotor hi ha Josep Joan Moreso, exrector de la UPF, Anna Balletbó, Laia Bonet, Katy Carreras, Mario Romeo, Jordi Alberich, Xavier Marcé, Jaume Lanaspa, Gonzalo Rodés, Gonzalo Bernardos, Luis López Lamadrid i Ignasi Guardans.
"És un cercle de debat obert per reflexionat des de les esquerres com volem que sigui Barcelona", ha explicat Moreso, que actua com a portaveu del grup. "Es tracta d'aportar un conjunt d'idees per un projecte polític", ha especificat el catedràtic.
Malgrat assegurar que aquest grup accepte "tota" l'herència del maragallisme, diu que cal mirar endavant. A més, consideren que Barcelona està patint un retrocés, per la qual cosa "volem aportar solucions".

Rabell, qui va ser cap de llista dels comuns al Parlament, s'ha manifestat crític amb la decisió d'Ada Colau de trencar el pacte amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona. Tanmateix, ha constatat que quan Barcelona ha estat líder ho ha fet amb un ampli pacte d'esquerres, la qual cosa ha estat refrendada per la resta. L'empresari Gonzalo Rodés, per la seva part, s'ha mostrat esperançat en fer la volta a una Barcelona que camina cap a la "irrellevància. Barcelona ha perdut atractiu en l'àmbit internacional i podem caure en una mort lenta", ha manifestat, però alhora ha afegit que "Barcelona té l'oportunitat de tornar a ser rellevant sense perdre la cohesió social, que ha estat la clau de l'èxit".

Compromís per Barcelona confia a presentar les seves propostes a tots els candidats a l'Ajuntament de Barcelona. Han matisat, però, que un programa de govern ha d'anar acompanyat d'un grup de persones, que són les encarregades de portar-lo a terme.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.