El Govern aparta l’advocat de l’Estat que defensava la rebel·lió

Al·lega falta de confiança després que Bal mostrés disconformitat en limitar l'acusació a sedició i malversació
Dolores Delgado
Dolores Delgado

El govern espanyol ha apartat aquest dimecres a l'advocat que representava l'Estat en la causa contra el procés. L'advocada general de l'Estat, Consuelo Castro, ha substituït Edmundo Bal tot al·legant "pèrdua de confiança" i diferència de criteris respecte al judici als líders independentistes.

Bal era cap de l'Àrea Penal i havia defensat que calia acusar-los de rebel·lió, però finalment l'Advocacia de l'Estat, en els seus escrits d'acusació, va demanar acusar-los de sedició. En aquest sentit, Bal va negar-se a signar els escrits d'acusació de l'Advocacia.

Des del ministeri de Justícia, que lidera Dolores Delgado, han recordat que el seu càrrec de cap de l'àrea Penal de l'Advocacia de l'Estat és un dels llocs de confiança del cos "i com a tal depèn directament de l'advocada general".

L'organisme vinculat al Ministeri de Justícia considera que els membres del Govern de Carles Puigdemont empresonats són responsables dels delictes de sedició, malversació i desobediència, i demana penes de fins a 12 anys. D'aquesta manera, es desmarca de les acusacions de la Fiscalia, que hi veu rebel·lió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.