El Govern aparta l’advocat de l’Estat que defensava la rebel·lió

Al·lega falta de confiança després que Bal mostrés disconformitat en limitar l'acusació a sedició i malversació
Dolores Delgado
Dolores Delgado, Fiscal General de l'Estat

El govern espanyol ha apartat aquest dimecres a l'advocat que representava l'Estat en la causa contra el procés. L'advocada general de l'Estat, Consuelo Castro, ha substituït Edmundo Bal tot al·legant "pèrdua de confiança" i diferència de criteris respecte al judici als líders independentistes.

Bal era cap de l'Àrea Penal i havia defensat que calia acusar-los de rebel·lió, però finalment l'Advocacia de l'Estat, en els seus escrits d'acusació, va demanar acusar-los de sedició. En aquest sentit, Bal va negar-se a signar els escrits d'acusació de l'Advocacia.

Des del ministeri de Justícia, que lidera Dolores Delgado, han recordat que el seu càrrec de cap de l'àrea Penal de l'Advocacia de l'Estat és un dels llocs de confiança del cos "i com a tal depèn directament de l'advocada general".

L'organisme vinculat al Ministeri de Justícia considera que els membres del Govern de Carles Puigdemont empresonats són responsables dels delictes de sedició, malversació i desobediència, i demana penes de fins a 12 anys. D'aquesta manera, es desmarca de les acusacions de la Fiscalia, que hi veu rebel·lió.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari