Torra es desdiu de fer eleccions si hi ha condemnes per l’1-O

El president català havia afirmat, fa tres mesos, que una convocatòria electoral podria ser la resposta
Torra al Parlament
Torra al Parlament

El president català, Quim Torra, afirma que descarta convocar eleccions al Parlament de Catalunya si hi hagués una sentència condemnatòria pels encausats en el judici per l'1-O.

Torra afirma en una entrevista a El Món que "seria irresponsable convocar eleccions, no m'ho he plantejat mai, ni en aquest moment, ni quan hi hagi les sentències del Suprem", afegint que "penso que la solució no passa per unes eleccions, sinó per complir el mandat que tenim".

Es dona la circumstància, però, que el mateix Torra va afirmar ara fa tres mesos que una convocatòria electoral "podria ser aquesta la resposta" davant d'unes possibles condemnes contra els líders independentistes empresonats i pendents de judici.

Per altra banda, el president Torra també ha afirmat aquest dimecres al Parlament què a Catalunya no hi ha un "problema de violència" en referència a l'assetjament que estan patint jutges i polítics no independentistes.

Torra ha demanat "no exagerar" quan ha estat interpel·lat pel líder del PSC, Miquel Iceta, quan aquest li ha expressat la seva "preocupació" per les "agressions, actes de violència i intimidació" que pateixen els no independentistes. Iceta ha afirmat que "ens amenacen des de l'anonimat i no hem de deixar que els intolerants ens marquin el pas dient-nos: 'Sabem on vius i el què penses'".

El president català ha respost que "condemnen tots els fets que passin", i ha assegurat que ell mateix i l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, tenen "vàries amenaces de mort a l'esquena".

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari