Tardà, a Rivera: “Cada cop que ens digui colpistes, li direm feixista”

Cs han presentat al Congrés una moció per impedir l'indult als polítics del procés, que ha estat rebutjada
Albert Rivera
Albert Rivera

"Vostè és un feixista. Els seus votants no, i possiblement la majoria dels seus diputats tampoc". Així ha respost el diputat d'ERC Joan Tardà al líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquesta tarda al Congrés dels Diputats.

El republicà ha començat apel·lant a la memòria dels milers de víctimes, de demòcrates assassinats i torturats per feixistes. "Avui fa 40 anys que va morir la bèstia", ha clamat, per dir que cada cop que acusi el sobiranisme de "colpista", els republicans el qualificaran a ell de "feixista".

Aquesta tarda s'ha debatut al Congrés la moció presentada per Ciutadans per impedir al govern socialista d'indultar "els polítics separatistes". Rivera ha explicat que l'han presentada perquè no es refien "un pèl de les paraules del senyor Pedro Sánchez".

Ha citat Miquel Iceta i Teresa Cunillera, que s'han mostrat favorables a indultar els dirigents independentistes en cas que siguin condemnats. Rivera ha acusat Sánchez i els socialistes de ser "immorals" per estar disposats a l'indult.

Rivera ha comparat els independentistes amb el 23-F: "La democràcia espanyola ha patit dos intents de cop d'estat, el 23-F i el dels separatistes". Rivera ha recordat que l'aleshores president del govern, Leopoldo Calvo Sotelo, no va indultar Tejero.

La cambra ha rebutjat la iniciativa per 176 vots a 168 i 1 abstenció. PSOE, Podem i les confluències, les forces sobiranistes catalanes i el PNB i Bildu han votat en contra, mentre que Ciutadans i PP han unit forces a favor de la moció.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari