Puigdemont espera “sacrificis” del PDeCAT per la Crida

L'expresident exhorta el partit a sumar-se "pel bé del país" al moviment que ha fundat
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont confia que el PDeCAT segueixi sent "capaç d'assumir sacrificis i decisions pel bé del país", sobre la seva possible adhesió al projecte polític Crida Nacional per la República, impulsat pel mateix Puigdemont.

En una entrevista a 'El Temps', Puigdemont explica des de Waterloo que la Crida ha de ser un actor que "fomenti i estimuli la unitat política" que vol la majoria de la gent a Catalunya, defensa.

"El PDeCAT és el partit que ha estat capaç d'assumir sacrificis i decisions pel bé del país. I no tinc cap dubte que continuarà amb aquesta tradició", ha dit, tot i que s'ha mostrat comprensiu amb els dubtes que emergeixen des del PDeCAT per decidir si se sumen al seu projecte.

L'expresident ha defensat la creació del Consell per la República, òrgan que dirigeix des de Waterloo, perquè considera que, ara mateix, "el Parlament no és lliure per fer un debat sobre el procés constituent".

"Ni tan sols té la llibertat de plantar cara a un jutge prevaricador com és el senyor Pablo Llarena. Nosaltres podem i hem d'entrar en aquest debat sense por", ha sentenciat.

"A nosaltres no ens poden suspendre, ni aplicar el 155, ni enviar a la presó, ni fer guerra econòmica, ni esperar l'informe servil d'uns lletrats del Parlament", ha dit en al·lusió als treballadors públics que van dictar un informe avisant que no es podia investir un president a distància, quan JxCat va voler investir-lo.

Preguntat pels motius pels quals no va complir el compromís electoral de tornar a Catalunya, ha replicat: "Jo vaig dir que tornaria al Palau de la Generalitat com a president i això ho mantinc, però per això he de ser investit".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides