La nova operació pel 3% empaita adjudicacions alterades per empreses

La Guàrdia Civil escorcolla Infraestructures i diverses firmes d’enginyeria
Infraestructures.cat
Infraestructures.cat

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest dimarts una operació contra un grup d’empreses que presumptament van arreglar contractes públics a Catalunya mitjançant una concertació prèvia dels preus. Les actuacions, ordenades pel jutge instructor de l’Audiència Nacional José de la Mata, estan relacionades amb el cas del 3%, de presumpta corrupció i finançament irregular de Convergència.

Efectius de la Guàrdia Civil han començat a escorcollar des de primera hora del matí diverses empreses d’enginyeria -GPO Group SA, Audingintraesa SA, BAC Engineering Consultancy Group SL, Euro Geotécnica SA, Ayesa Ingeniería y Arquitectura SA, Dopec SL-,, així com l’Associació d’Enginyeria i Consultoria (ASINCA) i l'organisme de la Generalitat Infraestructures.cat. A més, ha demanat informació a l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO). 

Els investigadors assenyalen que les empreses van pactar les seves ofertes tècniques amb el coneixement d’alts càrrecs del govern d’Artur Mas, de manera que van alterar els preus pagats amb diners públics pels projectes i incrementaven els marges de benefici que n’obtenien. Segons El Confidencial, els fets sota la lupa en aquesta operació corresponen al període 2008-2014 i s’apunta cap al qui va ser conseller de Justícia i exgerent de Convergència, Germà Gordó, i l'extresorer del partit Andreu Viloca, que ja es troben imputats pel 3%. Altres ens públics en el punt de mira són Regs de Catalunya (REGSA), Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i Barcelona d’Infraestructures Municipals SA (BIMSA).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides