JxCat pretén recuperar la investidura telemàtica de Puigdemont

El Parlament constitueix la ponència per a modificar el reglament de la cambra
Comissió del Reglament
Comissió del Reglament

Aquest dilluns s'ha constituït la Comissió del Reglament del Parlament de Catalunya per a la reforma del reglament de la cambra, impulsada per JxCat, i que pretén entre altres objectius recuperar la possibilitat d'una investidura a distància de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

Tots els grups de l'oposició s'han nostrat contraris a aquesta possibilitat, fins i tot la CUP que l'ha qualificat d'autonomista. El representant d'ERC tampoc ha entrat a valorar la possibilitat d'una investidura telemàtica, però ha justificat la reforma del reglament per raons de modernització del text i millorar la paritat.

L'encarregat de defensar la proposta de JxCat ha estat el portaveu del grup, Albert Batet, qui ha argumentat que "el que és de sentit comú és que els diputats puguin exercir les seves funcions des de l'escó i no estiguin a la presó ni a l'exili, i si no es pot portar a terme, que es puguin garantir als menys els seus drets".

Des del principal partit de l'oposició, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha declarat que la proposta de JxCat "és un brindis al sol per sacsejar l'espantall de fer president a un fugit de la justícia. Els dona rèdit victimista i aconsegueixen pressionar a membres de la Mesa".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.