Crida als periodistes perquè no es deixin manipular pels fabricants de cotxes

El transport és responsable del 25% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a Espanya
Aparcament de cotxes en procés de fabricació
Aparcament de cotxes en procés de fabricació

L’associació SICOM-Solidaritat i Comunicació ha fet una crida als periodistes perquè no es deixin manipular pels fabricants de vehicles que s’oposen a la voluntat del govern espanyol de prohibir la matriculació dels que emetin diòxid de carboni a partir de 2040. La iniciativa governamental, recollida en l’esborrany de la “Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica” ha estat rebutjada “de pla” per l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC), que l’ha qualificat de “excessiva” i “accelerada en els seus terminis”. Gerardo Pérez, president de la Federació d’Associacions de Concessionaris de l’Automoció (FACONAUTO) l’ha considerat una “mala notícia” i José Portilla, director general de l’Associació Espanyola de Proveïdors d’Automoció (SERNAUTO), també l’ha criticat considerant que “no ajuda a una transició ordenada”.

En la crida de SICOM, titulada “Cotxes, canvi climàtic i periodisme. No participeu de la manipulació dels fabricants”, es recorda que el transport és responsable del 25% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a Espanya i que retardar la prohibició de les energies fòssils fins 2040 “conduirà irremeiablement a un fatal augment de la temperatura” del Planeta. La crida la firmen Josep Cabayol, Siscu Baiges, Frederic Pahisa, Carlos Collazos, Judit Aranda, Sílvia Llombart i Ramon Viladomat, membres de SICOM, associació “dedicada a fomentar el periodisme responsable, crític i independent però no neutral; fer emergir informacions que els poders volen ocultar”.

La crida està circulant força per les xarxes i ha estat subscrita, entre d’altres, pel president del Sindicat de Periodistes de Catalunya, Francesc Ràfols, i per la Casa de la Premsa.

Aquest és l’article que promou la iniciativa:

Cotxes, canvi climàtic i periodisme

No participeu de la manipulació dels fabricants

Fem una crida als periodistes perquè, en l’exercici del seu codi deontològic, no participin d’aquest atemptat contra el dret a la salut de totes i tots. 

El govern espanyol acaba d’anunciar que no es podran matricular cotxes que emetin diòxid de carboni a partir de 2040: dièsel, gasolina o híbrids. I que estaran prohibits cap a mitjan segle. Ho especifica en l’esborrany de la ‘Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica’. Els fabricants de vehicles ja han aixecat el crit al cel, tot i la tebiesa de la mesura proposada. 
Actuar sobre el transport és clau per a reduir la contaminació [ el transport és responsable del 25% de les emissions de GEH a Espanya i del 33% dels emesos per la UE ]. Tot i l’evidència, la indústria continua negant les dades i utilitza els seus lobbies per conformar/modificar les informacions dels mitjans, també dels públics, condicionats com estan pel pes de la publicitat en els seus pressupostos. 

+1,5ºC: inevitable. 

Segons les dades facilitades per l’informe especial de l’IPCC publicat a Incheon, Corea del Sud, la temperatura havia pujat de promig 1ºC arreu del món a 2017. I creix a un ritme de 0.20ºC per decenni. Forma part del consens científic que la gran inèrcia dels GEH fa que els seus efectes perdurin en tota la seva intensitat al voltant de 25 anys. En conseqüència, la temperatura, fem el que fem, pujarà 0,5ºC a l’inici de la dècada dels 40, situant-se en els +1,5ºC que no s’haurien de superar segons els ‘Acords de París’.

+1,7: no retorn.

L’IPCC publicat a Incheon, però, en l’apartat D.1.2 del ‘Summary for Policymakers’ va més enllà. I diu: superar en 0.20ºC el +1,5ºC, és a dir, sobrepassar el 1,7ºC, suposaria un esforç de captura de carboni tècnicament i econòmica, tal vegada impossible d’aconseguir. En altres paraules, que anar més enllà dels +1,7ºC condueix a una situació, ara mateix, irreversible. Aplicant les dades ‘oficials’ d’augment de la temperatura, si no fem res, arribarem als +1,7ºC a començaments del decenni dels 50. I si els GEH perduren en tota la seva intensitat com a mínim 25 anys, tenim, com a màxim i sent generosos, fins a 2030 per aplicar les mesures correctores. De fet i per anar bé, hauria de ser reducció a la meitat de les emissions fetes a 2010 com a molt tard a 2025. 

Transport. 

Dèiem que les dades oficials asseguren que a la UE el transport suposa 1/3 de les emissions i a Espanya la ¼ part. No actuar sobre aquest sector fins a 2040 i no prohibir fins aleshores les energies fòssils és una temeritat que conduirà irremeiablement a un fatal augment de la temperatura. 

Crida als i les periodistes. 

El mal que estan fent els mitjans de comunicació, tots, però en especial els públics per la seva missió de servei a la ciutadania, polemitzant i donant la veu principal als fabricants de vehicles contaminants (que els tenen collats a través de la publicitat i que tan sols veuen el futur a través dels seus negocis), és d'una irresponsabilitat que ratlla el delicte, perquè no només crea confusió i confon a la ciutadania, sinó que contribueix al deteriorament de la salut pública. 
Fem una crida als periodistes perquè, en l’exercici del seu codi deontològic, no participin d’aquest atemptat contra el dret a la salut de totes i tots
”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides