Els jutges pengen la toga per un dia

Alta participació en la vaga per reclamar més recursos i més independència judicial
Vaga de jutges i fiscals
Vaga de jutges i fiscals

Avui s'ha celebrat arreu de l'Estat una nova jornada de vaga de jutges, fiscals i treballadors del món judicial. Una aturada per reclamar millores en les condicions laborals, increment de salari, modernització del funcionament de l'administració de Justícia amb l'augment de plantilles, i més independència.

Més de 300 jutges i magistrats que tenen plaça a Catalunya han fet vaga aquest dilluns, gairebé el 43%.

Segons les darreres dades fetes públiques, en el conjunt de l'Estat, 3.234 jutges i 973 fiscals han secundat les aturades, un 60,90% en el cas dels magistrats i un 38,88% pel que fa als membres del Ministeri Públic, xifres que ja superen les de l'aturada del maig passat.

En un comunicat conjunt les set associacions convocants han assegurat que, sense cap mena de dubte, "la vaga ha estat un èxit de convocatòria" i han demanat al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial que busquin solucions.

Pel que fa a Catalunya, a la una del migdia, jutges i fiscals han fet una concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia.

Durant la jornada de vaga s'han suspès judicis i citacions, però s'ha mantingut l'atenció als casos urgents i als jutjats de guàrdia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides