El PP declara contra Colau per l’1-O

Els populars de Barcelona consideren que l'equip de govern de l'Ajuntament no va impedir la consulta
Alberto Fernández Diaz
Alberto Fernández Díaz

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, declararà aquest dimarts davant del jutge perquè considera que l'equip de govern de l'alcaldessa Ada Colau no va impedir la mobilització ciutadana durant la consulta independentista de l'1-O.

Pel PP, malgrat la suspensió de la consulta per part de Tribunal Constitucional, l'equip de govern municipal va garantir els drets i la seguretat dels treballadors públics que hi van participar, cosa que a parer dels populars podria ser constitutiu de delicte, segons publica El Mundo. Fernández Díaz presentarà aquest dimarts la documentació que acreditaria aquesta denúncia al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, però també altres aspectes relacionats amb l'1-O.

De fet, Fernández Díaz ha estat citat pel jutge arran de la denúncia que el seu grup va presentar l'octubre de l'any passat davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, en considerar que els dies previs a l'1-O el govern de la Generalitat va vulnerar la normativa de protecció de dades sobre la informació de caràcter personal de les persones que conformen el cens electoral. El PP vol saber si la Generalitat o l'Ajuntament de Barcelona van vulnerar aquesta normativa.

Un altre aspecte que portarà el líder del PP de Barcelona davant del jutge fa referència als més de 130 col·legis electorals i 10 centres cívics de la ciutat que van posar urnes per a celebrar la consulta independentista malgrat la prohibició del Constitucional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides