Cosidó diu que el PP controlarà la Sala Segona del Suprem “des de darrere”

Mullader per un missatge al grup de Whatsapp dels senadors populars sobre la sala que jutjarà l'1-O
Ignacio Cosidó
Ignacio Cosidó

El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, va celebrar dissabte passat l'acord entre el seu partit i el PSOE per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) enviant, segons revela El Español, un missatge de WhatsApp on expressava que controlen la sala segona del Tribunal Suprem "des de darrere".

En aquesta comunicació, remesa al grup de WhatsApp dels senadors del PP, Cosidó es manifesta "esperançat" pel repartiment de cadires al CGPJ, i expressa que el resultat és que "obtenim el mateix numèricament, però posem un president excepcional, que va ser vetat per Rubalcaba el 2013, y ara no. Un president gran jurista amb moltíssima experiència al Supremo, que prestigiarà el TS i el CGPJ, que falta li fa, i amb una capacitat de lideratge i auctoritas perquè les votacions no siguin 11-10, sinó pròximes al 21-O. I, a més, controlant la sala segona des de darrere i presidint la sala 61. Ha estat una jugada estupenda que he viscut des de la primera línia".

"Ens hi jugàvem les renovacions futures de dos terços del Tribunal Suprem i centenars de nomenaments en el Poder Judicial, vitals per al PP i pel futur d'Espanya", afegia Cosidó, que va ser director general de la Policia Nacional del 2011 al 2016.

A la sala segona, sala penal i única que pot jutjar a membres del Congrés, el Senat i el govern, es jutjarà el cas de l'1-O. A la sala 61, denominada així per l'article 61 de la llei orgànica del Poder Judicial (LOPJ), és una sala especial encarregada de casos com les il·legalitzacions dels partits.

​Cosidó ha reaccionat al mullader admetent que va ser “desafortunat” el que va escriure en “llenguatge col·loquial”, però també ha indicat que se l’ha malinterpretat. Assegura que no es referia a exercir control sobre el poder judicial, sinó a l’elecció d’un president del Suprem que considera prestigiós promourà al màxim les decisions per unanimitat. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.