El nou barraquisme s’instal·la als locals comercials ocupats

Sants-Montjuïc és un dels districtes de Barcelona més afectats per aquest fenomen
L’Ajuntament calcula que a la ciutat hi ha uns 3.000 locals reconver
L’Ajuntament calcula que a la ciutat hi ha uns 3.000 locals reconvertits en infrapisos.

Barcelona té més de 10.000 locals comercials tancats. Persianes abaixades i pintades amb graffitis en negocis que han conegut temps millors i que ara s’han convertit en l’objectiu dels ocupes. Amb un gat hidràulic s’aixeca la persiana i de seguida apareixen mobles, llits i sofàs per donar un caire d’habitatge al local que abans podia haver allotjat una fruiteria.

La Marina del Port, un barri del districte de Sants -Montjuïc, fronterer amb l’Hospitalet i una mica terra de ningú, és un dels més perjudicats per aquest nou tipus d’ocupació. Des de l’Associació de Veïns, expliquen que “fa poc van rebentar la porta d’una antiga oficina d’un banc, i s’hi han instal·lat quatre o cinc famílies romaneses. D’obrir i ficar-hi la gent se n’encarrega un grup mafiós, que sempre són els mateixos”.

La impotència dels veïns de la Marina va en augment per la passivitat municipal davant aquest tema: “L’Ajuntament ens diu que no és competència seva, que truquem als Mossos, i els Mossos que anem amb compte perquè una màfia romanesa és la que controla el tema, i qui dona els locals als ocupes. Estem molt sols”, reflexionen des de l’Associació de Veïns. La Marina, que engloba els barris de la Marina del Port i la Marina del Prat Vermell, va ser uns dels projectes frustrats de l’exalcalde Xavier Trias. Enrere van quedar els plans per reurbanitzar la zona i construir-hi habitatges de luxe.

L’arribada de Colau va arraconar, definitivament, el projecte. La Marina és l’única zona de Barcelona encara amb reserva de sòl urbanitzable, un caramel que es diputen les constructores i els fons voltors, però del qual l’equip de Colau no treu gaire partit. Els veïns, després d’anys de lluites, han vist com, per fi, arribava el metro al barri, amb la línia 10, i “Colau penjant-se les medalles mentre es passejava, però per aquí, quan hi ha conflictes, no apareix ningú”, asseguren amb un pòsit de ràbia veus anònimes de l’Associació de Veïns.

 

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides