Quin hospital comarcal porta cinc mesos sense TAC?

Hospital sant Bernabé de Berga

El de Sant Bernabé, de Berga. Des del mes de juny, aquest hospital comarcal deriva els pacients que s’han de fer proves amb un aparell de Tomografia Axial Computaritzada (TAC) a la Clínica Sant Josep que gestiona la Fundació privada Althaia a Manresa. L’aparell es va avariar i comprar-ne un de nou costaria un quart de milió d’euros. Cada setmana, una seixantena de pacients de l’hospital de Sant Bernabé s’han de traslladar a Manresa per aquest motiu.

Lògicament, la indignació dels bergadans ha anat en augment en passar els mesos i no solucionar-se el problema. Les nombroses queixes han fet que l’hospital de Sant Bernabé es plantegi llogar un aparell de TAC, la qual cosa suposaria una despesa d’uns 15.000 euros al mes. Qui hauria d’aprovar aquesta decisió és el Patronat de l’hospital, presidit per l’alcaldessa de Berga. Aquest ens, però, només s’ha reunit cinc cops des de 2015 i alguns patrons s’han queixat de la seva poca incidència en la gestió del centre sanitari.

El doctor Josep Vidal, membre del Patronat, s’ha queixat que no els van informar que el TAC s’havia espatllat fins el mes de juliol i que no s'ha debatut com solucionar aquesta deficiència. Vidal ha recordat que comprar un nou aparell de fer laparoscòpies va costar tres anys. Unnou aparell de TAC potser no trigarà tres anys a arribar a l’hospital de Sant Bernabé però els bergadans s’han d'anar fent la idea que no serà abans de 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides