El Gran Mestre de la Maçoneria Espanyola, líder de la Mundial

Óscar de Alfonso es converteix fins a l'any 2023 en el mestre maçó de la institució a escala internacional
maçoneria_oscar_de_alfonso
maçoneria_oscar_de_alfonso

El Gran Mestre de la Gran Lògia d'Espanya, Óscar de Alfonso, ha estat elegit Secretari Executiu de la Conferència Mundial de Grans Lògies Regulars, el que el converteix fins a 2023 en el mestre maçó al capdavant de la coordinació de la Maçoneria Mundial, formada per prop de quatre milions de membres.

L'elecció s'ha produït durant la XVI cimera mundial de Grans Lògies, celebrada a Panamà, que s'ha centrat en el debat sobre el paper que ha de jugar la Maçoneria en el segle XXI davant la violació dels Drets Humans i la desigualtat.

Óscar de Alfonso Ortega, de 50 anys, és Gran Mestre de la Gran Lògia d'Espanya des del 2010. Va ser reelegit a mitjans de març d'aquest any pel 59% dels vots de 826 maçons que van exercir el seu dret a vot; el seu únic rival, Manuel Torres, va assolir el 41%.

Al món hi ha al voltant de dos centenars de Grans Lògies Regulars. Les que compten amb un mínim de 50 reconeixements internacionals poden participar en la Conferència Mundial de Grans Lògies Maçòniques Regulars, que es va reunir primera vegada a Mèxic el 1995.

En aquest fòrum mundial, cada 18 mesos, prop d'un centenar de delegacions arribades de tot el món debaten les grans qüestions vinculades a l'estabilitat, el progrés i la universalitat de la Maçoneria. La Conferència compta amb un òrgan permanent del qual forma part la Gran Lògia d'Espanya.

 

(Visited 348 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari