Qui reivindica ara Convergència?

Marta Pascal
Marta Pascal

Després de ser defenestrada del PDeCAT per l'expresident Carles Puigdemont, l'excoordinadora Marta Pascal se sent ara més lliure que mai per alçar la veu i reivindicar Convergència.

Pascal ha publicat un article al diari Ara en el qual adverteix dels riscos que pot tenir la fundació de la Crida Nacional per la República que lideren Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez. Existeix el risc, segons ella, que una part del país "es quedi òrfena de representació".

Pascal escriu el text coincidint amb el 44è aniversari de la fundació de Convergència, i assenyala estar "pensant en tots aquells que van defensar públicament aquestes idees". "Sobretot ho escric pels centenars de milers de persones anònimes que s'hi van emmirallar, que observen el terme convergent en un sentit de pertinença, en una manera de fer i de ser, però sobretot d'entendre la política i el país", indica.

La senadora diu que el PDECAT es va fundar "per ser a l'avantguarda del canvi polític que estem vivint, per fer-hi convergir gent ben diferent i per reivindicar la política com un valor irrenunciable" i diu que és un projecte "perfectament viable" si és capaç d'expressar-se "des de la centralitat política i ser útil als ciutadans".

"Malgrat que a alguns els pugui semblar impossible, tot això és defensable des d'un sobiranisme inclusiu, de suma i no de resta, de ser més i no menys, de convèncer i de no imposar, de poca estridència, molt resolutiu i de lluita incansable perquè presos i exiliats polítics puguin tornar a casa", conclou.

Pascal és una osca més a la culata de Puigdemont, i l'expresident comença a acumular més d'una víctima en el seu llarg camí cap a la independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides