La Generalitat xifra en 1.800 milions l’impacte del 155

L'informe fet pel comissionat per al Desplegament de l'Autogovern xifra l'impacte directe en 130 milions
Elsa Artadi amb Pau Villòria
Elsa Artadi amb Pau Villòria

El Govern ha xifrat en 1.800 milions d'euros l'afectació econòmica de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola en el seu pressupost.

El comissionat de la Presidència per al Desplegament de l'Autogovern, Pau Villòria, ha presentat aquest dimarts l'informe sobre els efectes dels "set mesos de l'àmplia i planificada aplicació de l'article 155 en cadascun dels àmbits d'acció del govern".

Villòria ha comparegut al costat de la portaveu del govern, Elsa Artadi, durant la tradicional roda de premsa dels dimarts al Palau de la Generalitat posterior al Consell Executiu.

Villòria també ha afegit que "difícilment es podrà calcular l'impacte que el 155 va tenir per a l'economia catalana global i per a tercers afectats directament o indirectament". Sí que ha calculat, en "uns 130 milions d'euros", l'impacte directe de la intervenció aprovada pel Senat.

També va afectar els col·lectius més vulnerables, ja que més d'un miler d'entitats de l'àmbit social s'han vist afectades per la paralització de diverses línies de subvencions per un import de gairebé 12 milions d'euros.

Sanitat, ensenyament, universitats, habitatge i seguretat són igualment àmbits tocats pel 155, en aspectes com l'afectació en les obres d'escoles i instituts, la paralització d'ajuts a la promoció de l'habitatge social o la impossibilitat que els Mossos d'Esquadra puguin accedir als diners dels fons reservats per finançar la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat.

En l'àmbit polític, a part de la destitució del president Carles Puigdemont i de tot el govern, la intervenció de l'Estat va comportar el cessament d'un total de 234 treballadors públics, entre ells 33 alts càrrecs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides