Junqueras, lluny de Puigdemont

Reitera el discurs d'ERC: que l'independentisme té més opcions d'èxit amb llistes separades
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont

El líder d'ERC i exvicepresident català, Oriol Junqueras, no està per propostes com la que ha plantejat l'expresident Carles Puigdemont per concórrer plegats a les eleccions europees del 2019 en una llista unitària. Durant l'entrevista concedida a Catalunya Ràdio aquest dimarts, Puigdemont s'ha ofert com a número dos d'una candidatura encapçalada per Junqueras i ha arribat a apuntar que l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel podria ser la número tres.

Però Junqueras, en una entrevista per escrit concedida a la Cadena SER i difosa també aquest dimarts, reitera la posició del seu partit, refractària a les candidatures unitàries de l'independentisme, promogudes per l'ANC, tant a les eleccions municipals com a les europees. El líder d'ERC ha respost que no hi ha opcions bones i dolentes, sinó "opcions més útils i opcions menys útils". Troba que "s'ha demostrat que anar separats però amb plantejaments unitaris és molt més eficaç" i advoca per candidatures separades argumentant que maximitzen les opcions d'èxit de l'independentisme.

D'altra banda, no ha respost específicament a la pregunta sobre com és la seva relació amb Puigdemont ni tampoc a la qüestió de si es planteja continuar en política i tornar a ser candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat. Ha respost, això sí, que "faré sempre el que sigui més útil per defensar els valors republicans".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides