L’associació CATGlobal rep els fons recaptats pel Consell per la República

Carles Puigdemont no hi consta, però un dels administradors és el seu amic Jami Matamala
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Els fons recaptats pel Consell per la República, que encapçalen l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, van a parar a una associació sense ànim de lucre anomenada CATGlobal, on no consten ni l'un ni l'altre, publica El Confidencial citant els estatuts de la constitució.

Segons la mateixa informació, CATGlobal, creada el passat 13 de març i radicada a Brussel·les, té com a presidenta Erika Casajoana, consultora en comunicació pública, i els seus administradors són Josep Maria -Jami- Matamala i Jaume Cabaní. L'empresari Jami Matamala és amic de Puigdemont i l'acompanya a Waterloo i per Europa. Consta com "Joseph" al Registre Mercantil belga, especifica El Confidencial. Jaume Cabaní, enginyer industrial, va ser estrateg de l'empresa editora del diari digital Vilaweb i havia treballat a la Fundació Eduard Soler.

A banda de Casajoana, en van ser fundadors Jaime Bernís, que treballa per al lobby Ferrmed i fa de tresorer de CATGlobal, l'advocat Piet van den Berg i Miquel Esquirol Clavero, un fundador de Convergència de 89 anys que ha estat tresorer d'Òmnium Cultural. Aquest darrer ja no consta, però, com a responsable actual de CATGlobal, segons El Confidencial.

Així mateix, aquesta informació assenyala que CATGlobal no fa constar al registre belga que tingui com a objectiu promoure la independència de Catalunya, sinó que es dedica a "afavorir, difondre i dur a terme iniciatives susceptibles de realçar el desenvolupament i la realitat social de la comunitat catalana". Tampoc ubica la seva seu social a la mansió de Waterloo on resideix Puigdemont, sinó a un centre de coworking de Brussel·les.

L'expresident Puigdemont va explicar al diari danès Nord Schleswiger que el Consell per la República, presentat al Palau de la Generalitat, s'activarà plenament quan "compti amb el suport d'un milió de persones". La iniciativa ofereix "participar en la construcció de la República" a través d'una presa de decisions col·lectiva, però en el procés d'inscripció requereix a la persona interessada que aboni almenys 10 euros. Aquest dimarts el seu web xifra els inscrits en gairebé 29.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides