La UGT denuncia el desmantellament d’Endesa per part d’Enel

La direcció de l'empresa diu que el sindicat els acusa per pressionar la negociació del conveni col·lectiu
Borja Pardo, president d'Endesa
Borja Pardo, president d'Endesa

El sindicat UGT assegura en una carta que ha enviat al president d'Endesa, Borja Pardo, que el grup italià Enel "ha posat l'empresa en un procés constant de descapitalització, desinversió i externalització d'activitats que posa en gravíssim risc el futur de l'empresa i destrueix el treball estable".

Per la UGT, aquest espoli que Enel, màxim accionista de la companyia amb un 70% de les accions, està fent a Endesa només té com a objectiu el "voler vendre-la al millor postor", segons avança El País.

El sindicat diu que tot el consell d'administració de la companyia han estat "còmplices, quan menys passius, de l'espoli que Enel està portant a terme a Endesa". De fet, la UGT ha fet arribar el seu comunicat al conseller delegat de la companyia, José Bogas, i als consellers independents Miquel Roca, Alejandro Echevarría, Helena Revoredo, Ignacio Garralda i Francisco de Lacerda.

Per això, la UGT reclama que els directius de l'empresa "assumeixin la seva responsabilitat social corporativa i la defensa de la nostra companyia, que va ser líder i referència del sector elèctric i ha de tornar a ser-ho".

La direcció d'Endesa, per la seva part, assegura que aquesta denúncia de la UGT només respon a la intenció del sindicat de pressionar per a la negociació del conveni col·lectiu. Segons Endesa, els sindicats s'oposen a revisar una nova tarifa de treballador i a revisar el pacte de prejubilacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.