Carmen Calvo diu que cal ajustar “l’estructura territorial d’Espanya”

La vicepresidenta afirma que no hi ha marge per fer-ho en l'actual legislatura
Carmen Calvo a TV3

La vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, ha afirmat que "l'estructura territorial d'Espanya requereix ajustos". Calvo ha dit que caldria reformar la Constitució Espanyola en aquest àmbit, i en d'altres, ara que es compleixen 40 anys de la Carta Magna.

Carmen Calvo que ha fet aquestes declaracions a TV3 ha afirmat, però, que no hi ha marge per fer aquests canvis a la Constitució en l'actual legislatura, com tampoc hi ha marge per tractar sobre el model de finançament autonòmic.

La també ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, ha explicat que a banda de la reunió del Consell de Ministres que es farà el pròxim 21 de desembre a Barcelona, l'executiu de Pedro Sánchez farà d'altres reunions del seu gabinet a altres punts d'Espanya.

Calvo ha reiterat que cal el suport dels partits que formen el govern català als pressupostos generals de l'Estat, i que si no ho fan "perdran un any sencer en un lloc eteri on no estan uns pressupostos que beneficien Catalunya".

Per a Calvo, la negativa de Quim Torra als comptes de Sánchez "és l'antipolítica, la negació de la política i la debilitació de les institucions democràtiques", en considerar que "els catalans han de tenir resposta del Govern de Catalunya, i si no li donen aprovant els pressuposts, els hi costarà molta feina entendre-ho".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides