Les llistes d’espera continuen matant

El 10 de desembre, nova mobilització contra els retards en l’atenció als centres sanitaris de tot el país
Concentració contra les llistes d’espera a l’Hospital de...
Concentració contra les llistes d’espera a l’Hospital de la Vall d’Hebron

El 10 de desembre, els activistes que defensen una salut pública estan convocats a una nova jornada de denúncia de les llargues llistes d’espera que pateixen els ciutadans als CAP i als hospitals del país. Serà la tercera jornada de lluita amb aquest objectiu que se celebrarà aquest any, i sorgeix d’una iniciativa de la Marea Blanca de Catalunya.

Els portaveus de la Marea Blanca catalana van proposar aquesta iniciativa en la reunió que va celebrar a Barcelona, el passat 20 d’octubre, la Coordinadora Estatal de Marees Blanques, que s’hi va sumar ràpidament. Els centres sanitaris catalans tenen unes llargues llistes d’espera, però aquest és un problema que comparteixen les altres comunitats autònomes. Les reiterades denúncies pel temps que han d’esperar els ciutadans per ser atesos als centres d’atenció primària o per ser sotmesos a les operacions que necessiten no han donat gaires fruits fins ara.

En el comunicat en què es va anunciar aquest acord es diu que “cal convertir el pròxim dia 10 de desembre en un crit enorme de prou! que s’estengui de nord a sud i d’est a oest. No n’hi ha prou de convocar. Cal treballar-ho, tant des de baix com des de dalt. Com explicaven els companys de Terrassa a la reunió de la coordinadora estatal, quan ja es té la força veïnal en l’àmbit local són imprescindibles els treballadors i les treballadores i per això cal parlar amb les juntes de personal, els comitès d’empresa i les seccions sindicals. Però tampoc podem oblidar que cal treballar amb les direccions dels sindicats i les forces polítiques. Una acció amb el suport del màxim nombre de sindicats i avalada per les forces polítiques no pot ser ignorada pels mitjans de comunicació, ni pels alts responsables de l’administració, ni pel conjunt de la societat. Ha de ser un esforç col·lectiu. De totes i tots”.

Trini Cuesta, portaveu del col·lectiu SAP Muntanya i de la Marea Blanca, recordava, en declaracions al programa La Plaça dels Futurs, de Ràdio Municipal de Terrassa i l’associació Sicom, que “no ens podem resignar a una situació de col·lapse de la sanitat pública. Els ciutadans s’hi han de rebel·lar”.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides