Otegi vol un “programa de mínims” entre bascos, catalans i gallecs

Alguns dels eixos podrien ser la defensa del dret a decidir, defensa de drets socials i llibertat per als presos
Arnaldo Otegi
Arnaldo Otegi

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, aposta per un "programa de mínims" entre bascos, catalans i gallecs per presentar-se a properes cites electorals per tenir "una potencialitat política enorme a Madrid i a Europa".

En una entrevista concedida a Gara, davant la possibilitat de presentar candidatures úniques en properes cites electorals, es pregunta "en el marc europeu, o en l'espanyol, quin sentit té que bascos, catalans i gallecs juguem cadascun amb les seves sigles?". "Per què no tots junts amb un programa de mínims molt simple: defensa del dret a decidir, defensa de drets socials, llibertat per als presos? Aquí caben aliances des del PNB fins a la CUP".

Otegi també afegeix que "crec que això té una potencialitat política enorme. A Madrid, per dir: respectin la gent, deixin decidir. I a Europa, per tenir una sola veu que digui que l'Estat espanyol no és democràtic".

Pel que fa a Catalunya i la seva recent trobada amb líders polítics catalans, considera que "davant de l'Estat els pobles hem de jugar junts", ja que "si trenquen a Catalunya, ens trenquen a tots".

"Per això, a part de la solidaritat he tractat de traslladar-los que bascos, catalans i gallecs hem de jugar aquesta partida junts, coordinats i sincronitzats enfront d'un Estat que creu que no és la seducció, sinó la força, el que el mantindrà unit", afegeix.

D'altra banda, Otegi també va ser entrevistat ahir a TV3 i entre altres afirmacions va dir: "Si s'haguessin convocat eleccions a Catalunya, hi haurien hagut presos igualment". Aquesta és la convicció del líder abertzale, Arnaldo Otegi, sobre la decisió de declarar la independència el 27 d'octubre de l'any passat. També va criticar les negociacions del lehendakari Íñigo Urkullu que, segons ells, es van limitar a recomanar a l'expresident Carles Puigdemont que convoqués eleccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides