El PPC canvia Albiol per Alejandro Fernández

Els populars passen pàgina i trien un home de confiança de Pablo Casado
Alejandro Fernández
Alejandro Fernández

Alejandro Fernández serà elegit avui dissabte nou president del PP a Catalunya en el congrés que la formació celebra a Sitges. D'aquesta manera, el partit tanca l'etapa de Xavier García Albiol, concentrat ara en la tasca d'intentar recuperar l'alcaldia de Badalona en les pròximes eleccions municipals.

La situació en què es troba Alejandro Fernández al partit és complicada. El PP ha perdut la Moncloa i està en una dura competència amb Ciutadans per l'espai de la dreta a l'Estat; ha perdut també la batalla pel lideratge del front unionista a Catalunya en detriment dels d'Albert Rivera, i al mateix temps sent la pressió ultra de Vox. Els resultats del 21-D (d'11 diputats a 4, amb Cs saltant de 25 a 36) pesen, i molt, en l'ànim dels quadres i els militants de la formació.

D'altra banda, el nou secretari general del PP català serà Daniel Serrano, que presideix el partit a Barcelona. Així, Serrano serà l'home fort de la nova etapa. Molt proper a Alejandro Fernández, comparteix amb el nou president vincle generacional -tots dos tenen 42 anys- i posicions ideològiques.

Fernández i Serrano mantenen un discurs dur contra el sobiranisme i aposten per un conservadorisme desacomplexat. Hi ha un altre element que els uneix: la seva bona sintonia amb el nou líder del PP, Pablo Casado, a favor del qual es van posicionar en les primàries que va viure el partit.

El primer repte de la nova etapa popular són les eleccions municipals, i especialment a Barcelona, a on encara han d'acabar de tancar la seva proposta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides