Quant cobra Marcela Topor de la Diputació de Barcelona?

Marcela Topor
Marcela Topor

Marcela Topor, la dona filòloga de l’expresident Carles Puigdemont, ha tornat a estar contractada per la Diputació de Barcelona –a través de l’empresa pública Xarxa Audiovisual Local (XAL)- per dirigir la tertúlia setmanal en llengua anglesa The Weekly Mag. La primera sèrie d’aquests programes li va ser encarregada el 20 de desembre del 2017, poc després que el seu marit marxés a Bèlgica i tenia una durada de sis mesos, fins al 30 de juny del 2018. Segons el portal de transparència de la XAL, aquesta tasca li va ser remunerada amb 36.000 euros (6.000 euros al mes).

Després de vacances, Marcela Topor ha reemprés les emissions de The Weekly Mag. Tot i que l’import del seu contracte encara no s’ha fet públic al portal de transparència, fonts internes de la Diputació de Barcelona assenyalen que és semblant a l’anterior i que, per tant, continua cobrant uns 6.000 euros al mes.

La contractació de Marcela Topor és una decisió personal del conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, persona col·locada a dit a la Diputació pel seu bon amic Quico Homs, quan aquest era conseller de la Presidència. Aquest tracte de favor a la dona de l’expresident de la Generalitat va ser criticat amb duresa per alguns partits de l’oposició a la Diputació, en època de la presidència de Mercè Conesa. El nou president, l’igualadí Marc Castells, no ha tingut cap escrúpol a l’hora de renovar-lo i Francesc Pena veurà premiada la seva fidelitat a l’expatriat de Waterloo amb un càrrec de conseller a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), si és que al final acaba renovant-se.

Entre els 6.000 euros/mes que cobra Marcela Topor i els 10 milions d’euros que, pel sistema d’inscripció obligatòria, espera recaptar Carles Puigdemont amb el seu Consell per la República, aquesta parella acabarà apareixent a la llista Forbes. Tot sigui per la independència. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides