Artur Mas diu que l’alcaldessa de Berga fa “una desobediència de cartró pedra”

L'expresident ha defensat que amb la consulta del 9-N no es va "tirar la tovallola"
Artur Mas

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat: "Estic condemnat per desobediència i no m'agrada desobeir. Els líders del procés van decidir no desobeir després de l'1-O i hi vaig estar d'acord. Si per desobediència entenem el que ha fet l'alcaldessa de Berga de la CUP, això és una desobediència de cartró pedra, per semblar que quedes bé".

Artur Mas, en declaracions a TV3, ha dit que "el 9-N era un gran compromís que teníem, no vam tirar la tovallola, estàvem sols políticament i desesperats, però vam decidir tirar endavant", destacant el paper dels voluntaris que van fer el que el govern català ja no podia perquè l'Estat "li trencava les cames i li lligava les mans".

En aquest tema, Mas ha afirmat que "davant l'èxit organitzatiu, participatiu i dels resultats del 9-N, al govern espanyol van quedar desconcertats i enrabiats com a mones. I quan s'enrabien surten per demostrar qui mana i que poden reprimir".

L'expresident català ha afirmat que "tornaria a fer el pas al costat i a elegir Carles Puigdemont" i que "els resultats del 27-S permetien tirar endavant el programa electoral i el procés, però no culminar-lo. Però no culminar-lo no volia dir aturar-lo".

Sobre el pròxim judici contra els líders independentistes empresonats, Mas ha afegit que "hem d'aprofitar el judici dels propers mesos com un enorme aparador per desgastar les estructures de l'Estat; hem de guanyar les eleccions municipals; intensificar l'acció de Govern, que el Govern estigui present a tot arreu, que s'expliqui sobretot i resolgui qüestions".

Per a Mas, "és clau governar bé; i per últim, identificar bé els actors que poden seguir implementant el projecte sobiranista, com ara el consell per la República, els partits polítics, les entitats sobiranistes, els catalans arreu del món".

(Visited 187 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari