Per què hi ha tensió entre plataformes del procés?

Oriol Soler
Oriol Soler

Les friccions en el si del moviment independentista tenen ressò en dues de les plataformes sorgides darrerament, Som el 80%, impulsada per Òmnium Cultural, i Primàries Catalunya, promoguda per l'ANC.

No és que Òmnium i l'ANC mantinguin un enfrontament obert després d'haver promogut plegades el procés, per bé que han evidenciat discrepàncies, sinó que dues celebritats del sector independentista implicades amb les noves plataformes promogudes per aquestes entitats han evidenciat a Twitter la discòrdia estratègica.

Es tracta de l'aspirant a l'alcaldia de Barcelona Jordi Graupera i de l'empresari i cervell del procés a l'ombra Oriol Soler, molt proper a ERC. Graupera ha ironitzat sobre la línia política d'ERC (eixamplar la base social) i sobre Som el 80%, dient que els comuns havien ampliat la seva base a les direccions d'ERC, el PDECat i Òmnium, ja que la nova plataforma té entre els seus signants Ada Colau i Xavier Domènech.

Soler ha respost que la iniciativa superava en inscrits les Primàries, promogudes per Graupera, a qui a més ha alliçonat: "Per canviar l'estratègia cal treballar, arriscar, presentar-se a les eleccions i guanyar. Fotre la culpa als altres o insultar tot el dia no funcionarà. Temps al temps".

"Jo només contesto uns senyors que es dediquen a insultar tot el dia en comptes de fer propostes i posar-les a votació. Em rebel·lo contra els que, per evitar el debat seriós, només saben dir que l'altre és un traïdor, o del govern de Vichy o dels comuns", ha afegit l'empresari.

Era una escomesa no només contra Graupera, sinó també contra alguns indepes mediàtics propers a ell: unilateralistes decebuts amb els dirigents del procés com ara Enric Vila, Bernat Dedéu (El Nacional) i Borja Vilallonga, que són particularment crítics contra ERC i determinats opinadors considerats afins a aquest partit. Alerten d'una deriva neoautonomista i algun d'aquests apunta que es vol fer d'Oriol Junqueras un nou Jordi Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides