Marta Rovira reclama entesa als independentistes

La secretària general d'ERC reapareix a Catalunya Ràdio i diu que "crear plataformes electorals" és una pràctica "molt caduca"
Marta Rovira
Marta Rovira

Marta Rovira, la secretària general d'ERC, ha trencat el seu silenci concedint una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, aquest divendres. Des de Suïssa, la número dos d'ERC advoca per la línia política del seu partit, centrada a ampliar la base social de l'independentisme, però assegura que cal abans una entesa entre independentistes. "Es diu que hem de ser més, segurament és una de les lliçons apreses. Els que som ens hem d'entendre perquè si no és impossible ser més", ha declarat.

"ERC hem fet una progressió" i "no cal amagar-ho", ha respost Rovira sobre "el que ens passa", quan li han preguntat per l'estratègia del partit, i ha demanat comprensió. Pel que fa a l'entesa amb altres partits, s'ha mostrat partidària de la "unitat d'acció" i "estratègica", però no d'"uniformar-nos" perquè "ja ho hem provat" i troba que els limita. De fet, qüestiona nocions d'unitat, un concepte que, segons ella, "ens fa estar pendents només de nosaltres mateixos i de veure qui és el millor". Troba que "crear plataformes electorals" és "una tàctica molt caduca", fent esment específic a la proposta de primàries independentistes impulsada per l'ANC.

D'altra banda, Rovira ha dit que no és incompatible l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat amb fer realitat la república, per bé que ha retret al govern espanyol una manca de disposició a negociacions relacionades amb el procés independentista i la situació dels seus dirigents. 

"No podem explicar tot el que vam fer i el que va passar, perquè tenim companys a la presó. El que jo pugui explicar pot fer més dura la vida dels meus companys", ha explicat.

Assegura que no renuncia a cap via, però diu que les han d'emprendre amb suport internacional, en referència a una mediació que fins ara Madrid ha rebutjat. Per la seva part, diu que col·labora en la tasca d'internacionalització del Consell per la República

"Estem a mitja partida i hem de guanyar, hem d'arribar fins al final", ha expressat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides