Units per Avançar ocupa el lloc d’UDC al PP europeu

El partit successor de l’antiga Unió de Duran Lleida comparteix espai polític a Europa amb el Partit Popular de Pablo Casado
Ramon Espadaler
Ramon Espadaler

Units per Avançar, liderat per Ramon Espadaler, ha demanat ja l’ingrés al Partit Popular Europeu. UxAvançar és un dels hereus de l’antiga UDC de Josep Antoni Duran Lleida, la qual va esclatar amb el procés, dividint-se entre el grup Demòcrates clarament independentista i UxAvançar, que intenta seguir el camí de la històrica Unió Democràtica de Catalunya, partit que va desaparèixer després de fer fallida econòmica.

Una vegada formalitzada la sol·licitud d’incorporació com a membre del PPE, Units per Avançar ja participa com a convidat al congrés que el PPE està fent a Hèlsinki (Finlàndia).

Entre els objectius que s’ha fixat Units per Avançar en el seu procés de desplegament, hi ha el restabliment de relacions amb el Partit Popular Europeu on s’agrupen les formacions del centre i centredreta europees, d'ideologia democratacristiana, popular i reformista. El PPE és la primera força política del Parlament Europeu i ostenta la presidència de les tres principals institucions europees: el Consell, el Parlament i la Comissió. Amb el seu ingrés al PPE, Units per Avançar pretén establir relacions amb alguns dels seus partits membres com la CDU i CSU alemanyes, el PSD portuguès, el CD&V flamenc o la CDA holandesa, així com amb fundacions afins, com la Konrad Adenauer de la CDU alemanya i el Wilfred Martens Center. També el PP de Pablo Casado forma part d’aquest grup a Europa.

Units per Avançar és present al Congrés de Hèlsinki a través de Salvador Sedó, responsable de relacions internacionals i exdiputat al Parlament Europeu.

El Congrés de Hèlsinki escull el candidat del Partit Popular Europeu a la presidència de la Comissió Europea. Si esdevingués la primera força en les eleccions del propers 23-26 de maig, aquest candidat serà el president de l'executiu comunitari durant els propers 5 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides