El Suprem conclou que el client ha de pagar l’impost de les hipoteques

La majoria de magistrats voten a favor de deixar sense efecte la sentència que canviava la doctrina
Tribunal Suprem
Tribunal Suprem

El Ple del Tribunal Suprem ha acordat aquest dimarts tornar a la doctrina que estableix que són els clients, i no la banca, els qui han d'afrontar les despeses derivades del pagament de l'impost d'actes jurídics documentats en les hipoteques.

Segons avancen fonts jurídiques, la decisió s'ha adoptat per 15 vots a favor i 13 en contra enmig d'una gran divisió del tribunal.

Després de quinze hores de deliberació, els 28 magistrats que componen la Sala Tercera han fallat a favor de tornar a la doctrina establerta abans que la Secció Segona afirmés que són els clients i no la banca la que ha de pagar aquest impost.

D'aquesta manera, l'Alt Tribunal, que s'ha vist embolicat en una polèmica sense precedents a causa de la convocatòria per part del president Luis María Díez-Picazo de l'esmentat Ple, tanca el debat jurídic i revoca el "gir jurisprudencial" conegut fa una mica més de vint dies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides