Cospedal plega de l’executiva del PP, però no de diputada

L'exnúmero dos dels populars, esquitxada pels àudios de Villarejo, continuarà sent aforada
María Dolores de Cospedal
María Dolores de Cospedal

L'exministra María Dolores de Cospedal deixa el PP, però no del tot perquè continuarà com a diputada del grup parlamentari conservador en el Congrés.

L'antiga secretària general ha comunicat aquest matí al líder del PP, Pablo Casado, que abandona el seu lloc com a vocal en el comitè executiu nacional per les gravacions publicades de l'excomissari José Manuel Villarejo.

Cospedal ha emès un comunicat en què afirma que ho fa perquè les conseqüències d'aquests àudios en què se la sent demanant que l'expolicia espiï companys de partit com Javier Arenas i el germà de l'exlíder del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba no es facin "extensius a la formació política" popular.

El títol de parlamentari és intransferible i només pot renunciar a ell la persona elegida a les urnes. En prendre aquesta decisió de mantenir-se en el grup parlamentari popular, l'exsecretària general continuarà sent aforada i, en cas que l'assumpte es compliqui i acabi als tribunals, haurà de ser jutjada pel Tribunal Suprem.

Casado, que podria fer-la fora del grup popular, ni tan sols ha pres la iniciativa de retirar-li els dos càrrecs que té en el Congrés com a diputada: la política és vocal de la Diputació Permanent del Congrés i presideix la comissió d'Afers Exteriors.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides