La destrucció de Begur avança a bon ritme

L'alcalde Loureiro (ERC) no convenç els ecologistes
Begur Bona abans i després

Les queixes i denúncies dels col·lectius ecologistes de l’Empordà no aturen les actuacions immobiliàries que s’hi han posat en marxa els darrers mesos. A Begur la destrucció de la zona arbrada on s’hi volen construir 52 habitatges avança a gran velocitat, com aprecien els veïns un dia rere l’altre. Al mateix temps que les màquines fan caure els arbres al nucli de Sa Riera, l’empresa suïssa STONEWEG Living ha llençat una campanya de promoció per vendre les vivendes. La campanya inclou un vídeo on, sense manies, mostra com és actualment la zona boscosa on aniran els habitatges i com serà quan estiguin construïts. El desastre ecològic és evident.

La promoció du el nom de ‘Jardins de Sa Riera Living’ i es ven amb l’argument “frueix del confort i de l’exclusivitat d’una zona verge a la Costa Brava”. Els habitatges seran de tres o quatre dormitoris. Els primers, que tenen prop de cent metres quadrats, es venen per 491.000 euros, i els de quatre dormitoris tenen 112 metres quadrats i costen 652.000 euros. Tot i que ja s’està destruint la zona amb arbres, STONEWEG Living assegura que les obres començaran el primer trimestre de l’any vinent i que les vivendes s’entregaran el segon trimestre de 2021. De moment, se n’han venut dues.

Lydia Chaparro, de la plataforma ‘Salvem la costa de Begur’ va denunciar, dissabte passat, en unes declaracions a ‘TV Costa Brava’ “l’impacte ambiental brutal” d’aquesta promoció i l’especulació que suposa que es construeixin segones residències que només s’ocuparan unes setmanes a l’estiu quan hi ha gent amb problemes per accedir a un habitatge digne. A ‘Salvem la costa de Begur’ no el convencen les explicacions de l’alcalde de la vila, Joan Manuel Loureiro (ERC), que assegura que poca cosa pot fer a part de mirar de reduir l’edificabilitat dels habitatges ja que desclassificar el terreny afectat costaria massa diners.

(Visited 283 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari