La Guàrdia Civil eleva a 4 ME els diners públics dedicats al procés

Un informe lliurat al jutge xifra en 760.000 euros la despesa de la Generalitat en programes informàtics per recaptar impostos corresponents a l'Estat central
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont

La Guàrdia Civil ha lliurat al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona un informe que xifra en més de 4 milions d'euros la despesa pública per assolir la independència de Catalunya que va efectuar la Generalitat durant les presidències d'Artur Mas i Carles Puigdemont.

La xifra, revelada per Europa Press, és la suma dels 3,26 milions associats amb l'organització de l'1-O amb 760.000 euros destinats a programes informàtics per a la recaptació d'impostos que corresponen a l'Estat central. Aquest software, contractat del 2014 fins a les acaballes del 2017, quan el govern de Puigdemont va ser destituït, servia per obtenir dades de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i de cotitzacions a la Seguretat Social, i per recaptar impostos.

Els investigadors assenyalen que la Generalitat va interpretar abusivament la llei general tributària de manera que l'Agència Tributària Catalana es presentava com un intermediari entre els contribuents i l'Agència Tributària espanyola. Així mateix, apunten com a conclusió en l'informe lliurat al jutge que els màxims responsables de la Generalitat poden haver fet un mal ús dels diners públics exercint competències que no tenien.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides