La Guàrdia Civil eleva a 4 ME els diners públics dedicats al procés

Un informe lliurat al jutge xifra en 760.000 euros la despesa de la Generalitat en programes informàtics per recaptar impostos corresponents a l'Estat central
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont

La Guàrdia Civil ha lliurat al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona un informe que xifra en més de 4 milions d'euros la despesa pública per assolir la independència de Catalunya que va efectuar la Generalitat durant les presidències d'Artur Mas i Carles Puigdemont.

La xifra, revelada per Europa Press, és la suma dels 3,26 milions associats amb l'organització de l'1-O amb 760.000 euros destinats a programes informàtics per a la recaptació d'impostos que corresponen a l'Estat central. Aquest software, contractat del 2014 fins a les acaballes del 2017, quan el govern de Puigdemont va ser destituït, servia per obtenir dades de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i de cotitzacions a la Seguretat Social, i per recaptar impostos.

Els investigadors assenyalen que la Generalitat va interpretar abusivament la llei general tributària de manera que l'Agència Tributària Catalana es presentava com un intermediari entre els contribuents i l'Agència Tributària espanyola. Així mateix, apunten com a conclusió en l'informe lliurat al jutge que els màxims responsables de la Generalitat poden haver fet un mal ús dels diners públics exercint competències que no tenien.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari