La Fiscalia demana 25 anys de presó per a Junqueras i 17 per a Forcadell i els Jordis

La petició del Ministeri Públic per al major Trapero és una pena d’11 anys
Oriol Junqueras

La Fiscalia ha presentat aquest divendres els seu escrit de conclusions provisionals de la seva acusació contra els dirigents del procés, en el qual manté el delicte de rebel·lió i reclama una pena de 25 anys de presó i inhabilitació per a l’exvicepresident Oriol Junqueras i penes de 16 anys de presó i inhabilitació per als exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa. Per als també exconsellers Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, la pena sol·licitada pel Ministeri Públic és de 7 anys.

Per la seva part, l'Advocacia de l'Estat ha deixat córrer l'acusació per rebel·lió, com s'havia avançat, i ha sol·licitat per a Junqueras 12 anys de presó per sedició, malversació i desobediència.

Així mateix, la Fiscalia demana 17 anys de presó i inhabilitació per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els quals seran jutjats pel seu paper com a presidents de l’ANC i Òmnium Cultural. Tots tres, juntament amb Junqueras, són considerats per la Fiscalia promotors o caps principals del presumpte plan delictiu.

A més, la Fiscalia de l’Audiència Nacional demana 11 anys de presó i inhabilitació per al major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, l’exdirector dels Mossos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig, als qui atribueix un delicte de rebel·lió en comptes de dos de sedició com fins araPer a la intendent Teresa Laplana es planteja una condemna de 4 anys de presó i 5 anys d’inhabilitació. 

Pel que fa als membres de la Mesa del Parlament i l’expresidenta del grup parlamentari de la CUP Mireia Boya, acusats únicament de desobediència, el Ministeri Públic demana inhabilitacions.

La Fiscalia sosté en el seu escrit que els investigats “contemplaven la utilització de tots els mitjans precisos per assolir el seu objectiu, inclosa -davant la certesa que l’Estat no acceptaria aquesta situació- la violència necessària per assegurar el resultat criminal pretès”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides