Quin càrrec estratègic ocupa un ‘indepe’ del morro fort?

Josep Maria Cruset
Josep Maria Cruset

Polèmica a Tarragona per la designació del nou president del port de la ciutat, competència que té atribuïda el conseller de Territori i Sostenibilitat, tot i que aquesta infraestructura és de titularitat estatal. Després d’uns mesos d’impasse, Damià Calvet s’ha decantat finalment per un polític declaradament independentista per ocupar aquest càrrec: l’actual batlle de Riudoms i vicepresident de la Diputació, Josep Maria Cruset. A més, Cruset és el president del PDECat del Camp de Tarragona.

Aquesta decisió ha causat un fort malestar a la ciutat, ja que trenca dues tradicions: que el president del port estigui vinculat a l’activitat econòmica i empresarial i que sigui de Tarragona. Josep Maria Cruset no compleix cap d’aquests paràmetres i el seu nomenament ha provocat una allau de crítiques.

El conseller Damià Calvet ha optat per un perfil fortament polititzat per presidir el port de Tarragona, que xoca amb les necessitats objectives d’aquesta infraestructura, de vital importància per l’economia de les comarques del sud. L’anterior president del port, Josep Andreu, s’havia desmarcat del conflicte independentista, tot i que també va ser nomenat per CDC (PDECat). En canvi, Josep Maria Cruset és conegut per ser un secessionista del morro fort i aquest biaix sectari ha molestat l’Ajuntament de Tarragona, que presideix el socialista Josep Fèlix Ballesteros.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari