L’Advocacia de l’Estat acusarà els presos de sedició i malversació

A diferència de la Fiscalia, consideren que no hi va haver la violència suficient que justificaria la rebel·lió
Líders independentistes
Líders independentistes

L'Advocacia de l'Estat, dependent del Ministeri de Justícia, acusarà aquest divendres als líders del procés que s'asseuran a la banqueta a partir del gener per declarar la independència de Catalunya unilateralment per un delicte de sedició i un altre de malversació, segons fonts jurídiques.

A diferència de la fiscalia, els serveis jurídics de l'Estat consideren que el que va passar a Catalunya l'any passat no va incloure la violència suficient per a acusar per rebel·lió, com farà el ministeri públic i l'acusació que exerceix Vox. Per això la seva acusació se centrarà en la sedició i la malversació.

Els processats per rebel·lió són els que es troben a la presó. Es tracta de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l'exconseller d'Interior Joaquim Fom, l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Josep Rull i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Forcadell, Sànchez i Cuixart només van ser processats per rebel·lió, ja que no formaven part del Govern, per la qual cosa no poden ser considerats responsables dels diners públics que es va poder destinar al referèndum de l'1-O. Els altres van sumar a aquest delicte el de malversació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides