L’any de presó de Junqueras i Forn

Esquerra organitza un acte commemoratiu amb la plana major del partit davant la presó de Lledoners
Exterior presó de Lledoners
Exterior presó de Lledoners

Unes quinze mil persones, segons l'organització, s'han desplaçat aquest dijous a la tarda a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per commemorar l'any a presó d'Oriol Junqueras i Quim Forn i retre'ls homenatge reivindicant la seva llibertat i la república.

L'acte ha estat convocat pel partit republicà i ha comptat amb les intervencions del president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la secretària general d'ERC, Marta Rovira, des de Suïssa; la parella de Forn, Laura Masvidal, que ha llegit una carta de l'exconseller; l'exportaveu del grup parlamentari dels comuns i cara més visible del corrent més sobiranista del partit, Elisenda Alamany, i la parella de l'exconseller també empresonat Raül Romeva, Diana Riba, entre d'altres.

També ha comptat amb l'actuació musical de Lluis Llach, Feliu Ventura i David Fernàndez (CUP), que han cantat junts. Un dels moments més emotius ha estat quan, amb un crit, Junqueras i Forn han tornat als assistents una salutació, que s'ha tancat amb crits de "No esteu sols!".

Encara que l'acte ha comptat amb la presència de la diputada Aurora Madaula, cap representant del sector de JxCat, PDECat o la Crida, socis dels republicans al Parlament, han fet cap intervenció.

L'acte d'ERC precedeix al de caràcter més unitari que tindrà lloc aquest divendres davant de les tres presons en les quals hi ha polítics empresonats pel procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides