La Fiscalia mantindrà la rebel·lió

Demanarà entre 130 i 150 anys de presó per a tots els acusats en la causa del procés independentista
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Diversos mitjans ja apunten cap a on anirà l'escrit d'acusació de la Fiscalia i els advocats de l'Estat en el cas de l'1 d'Octubre que preveuen presentar demà. Segons El Confidencial, la Fiscalia demanarà més de 20 anys de presó per a l'exvicepresident Oriol Junqueras, a qui acusarà d'un delicte de rebel·lió i un altre de malversació de fons públics.

Segons aquesta informació, el ministeri fiscal també acusarà de rebel·lió i malversació Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Dolors Bassa, però en demanarà penes inferiors a la de Junqueras. Pel que fa a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, i Carme Forcadell, la Fiscalia els acusarà només de rebel·lió.

El relat dels fiscals exposarà amb detall el que consideren que va ser un alçament violent i públic per declarar la independència d'una part del territori espanyol. D'altra banda, a Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila se'ls acusarà de desobediència i malversació; i a Mireia Boya, Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó, Anna Simó i Joan Josep Nuet, només de desobediència.

D'altra banda, La Razón publica que la Fiscalia demanarà entre 130 i 150 anys de presó per a tots els acusats en la causa del procés independentista. El diari coincideix amb El Confidencial que la petició de presó més alta serà per a Junqueras, a qui acusaran de rebel·lió amb l'agreujant que ell era un dels dirigents del procés. Per això, diu que la petició oscil·larà entre els 25 i els 30 anys de presó. Per Romeva, Turull, Rull, Forn, Bassa, Sànchez, Cuixart i Forcadell, la petició serà d'entre 15 i 20 anys.

Ara bé, el diari manté que la Fiscalia es guarda la carta que li permeti, després del judici oral, en l'escrit definitiu, pugui rebaixar l'acusació de rebel·lió a sedició, que és un grau inferior, amb menys anys de presó.
 

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari