Ciutadans s’aparta del PP i obre la porta als comptes de Sánchez

El partit de Rivera facilitarà que s'elimini el veto al Senat als pressupostos generals de l'Estat
Sánchez i Rivera
Sánchez i Rivera

Ciutadans (Cs) ha deixat sol el PP i ha decidit que donarà facilitats perquè s'elimini el veto al Senat als pressupostos generals de l'Estat presentats per l'executiu de Pedro Sánchez. Així, aquest dimarts la Mesa del Congrés donarà llum verda a la tramitació de la modificació de la llei pressupostaria, per eliminar la possibilitat que el Senat veti els comptes generals.

Els socialistes han defensat aquesta modificació, de la llei pressupostaria, per acabar amb el veto de la cambra alta, on el PP disposa de majoria absoluta. Fins ara, la votació d'aquesta modificació havia estat aturada pel PP amb el suport del partit d'Albert Rivera fins en tres ocasions a la Mesa del Congrés.

Finalment, Cs ha decidit canviar de bàndol, apartant-se del PP i permetent que la Mesa del Congrés doni curs a la modificació de la llei pressupostaria. Aquesta modificació permetrà que l'executiu de Sánchez pugui tirar endavant la tramitació uns pressupostos amb un nou sostre de despesa, al que ja ha donat llum verda la Unió Europea.

El portaveu de Cs, Juan Carlos Girauta, ha declarat que "la decisió no és un atac al PP, ni de bon tros", afegint que "el que hem fet és deixar de posposar sine die la tramitació de la llei, perquè amb tantes pròrrogues s'estava alentint i anava a prendre's molt temps aprovar-la".

En aquest sentit, Cs ha recordat que permetre la tramitació de la modificació de la llei pressupostària no és en cap cas un xec en blanc als comptes de Sánchez. També s'apunta que aquest canvi d'actitud de Cs podria respondre a possibles pactes postelectorals del partit taronja amb la socialista Susana Díaz, després de les eleccions autonòmiques andaluses.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari