Junqueras serà cap de llista a les europees

ERC descarta permetre la doble militància perquè els seus afiliats ho puguin ser també de la Crida
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha anunciat aquest dilluns que el seu cap de llista a les eleccions al Parlament Europeu de l'any vinent serà el president del partit i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Així, ERC pretén denunciar "la repressió" i la "indecència de l'Estat espanyol", ha explicat el líder d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià. Aquesta setmana farà un any que Junqueras es troba en presó preventiva acusat de delictes de rebel·lió, malversació de fons públics i desobediència pel seu paper com a dirigent del procés independentista.

Sabrià ha insistit que el sobiranisme obté més vots presentant candidatures separades per tornar a rebutjar la possibilitat d'una llista única de l'independentisme a les europees, plantejada sobretot des de l'espai polític de la vella Convergència. Hores abans, la consellera i portaveu del govern, Elsa Artadi (JxCat), s'havia manifestat a favor d'una llista unitària per a les europees encapçalada pel líder d'ERC. 

Per la seva part, Sabrià ha explicat que ERC no preveu modificar els seus estatuts per possibilitar la doble militància i, així, facilitar que els afiliats d'aquest partit ho puguin ser també de la Crida Nacional per la República, que ha impulsat l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari