Una novel·la sobre el procés emprenya l’independentisme

Portada de Salvar Catalunya, un llibre per la polèmica
Portada de Salvar Catalunya, un llibre per la polèmica

Salvar Cataluña, una novel·la que barreja ficció i realitat està provocant el desassossec en els cercles independentistes als quals ha arribat. Es tracta d’un llibre que posa al descobert alguns secrets de com funciona l’aparell secret de propaganda de l’independentisme, batejat com a “oficina sinistra”.

És una iniciativa similar a la que va suposar l’èxit de La gran teranyina. Els secrets del poder a Catalunya, firmat per Roger Vinton, pseudònim d’algú de qui, un any i mig després de la seva publicació, encara se’n desconeix la personalitat autèntica. Mentre Vinton es reconeix com a independentista, l’autor de Salvar Cataluña no ho és, evidentment. El llibre ve firmat per Ibai Noguera, que demostra un coneixement profund de  la realitat catalana.

El nucli de la trama és l’encàrrec que fa un grup reduït d’empresaris preocupats pel procés independentista a un dels seus membres, un jove hoteler, perquè organitzi un aparell que aturi la crisi viscuda a Catalunya arran de la proclamació de la República i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, el 27 d’octubre de l’any passat. Aquest hoteler crea un aparell de propaganda calcat del que ha estat utilitzant i encara utilitza, segons l’autor, el nucli dur que promou l’independentisme. Alguns detalls que s’expliquen a la novel·la demostren que Ibai Noguera coneix bé el món de les xarxes socials i les formes d’accedir a informació personal privilegiada de forma legal o  il·legal.    

Salvar Cataluña ha estat publicat per Esstudio ediciones en la seva col·lecció d’assaig i es pot comprar a través d’Amazon i en algunes llibreries de tot el país. A Brussel·les, per exemple, es pot adquirir a la llibreria Punto y coma, on ja se n’han venut alguns exemplars, tot i que no hi ha constància que l’ex-president Carles Puigdemont hagi estat un dels que l’ha adquirit.

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari