L’independentisme prepara ara una gran marxa per Europa

Puigdemont i Junqueras donen suport a la proposta de l'exconseller Xavier Vendrell
Xavier Vendrell, a TV3
Xavier Vendrell, a TV3

S'ha començat a definir un nou repte per a l'independentisme: una gran marxa per Europa. La proposta la va fer ahir l'exconseller Xavier Vendrell, un dels membres de l'estat major del procés durant la legislatura passada, al programa Preguntes freqüents de TV3.

En concret, Vendrell va reclamar posar la pressió en l'àmbit internacional i interpel·lar la ciutadania europea: "A Espanya no ens queda gran cosa més a reclamar, ja haurem esgotat gairebé totes les vies i hem de mirar a Europa", reflexionava qui va ser dirigent d'ERC.

No es tractaria d'una manifestació com la del desembre passat a Brussel·les. La proposta es basa en les paraules del president Quim Torra en la conferència del setembre al Teatre Nacional de Catalunya: una marxa pels drets civils i nacionals, però fora d'Espanya, a Europa.

Una de les opcions que es planteja és una gran mobilització que surti des de Barcelona i, fent relleus, passi per les principals capitals europees amb l'objectiu d'aconseguir el suport i la solidaritat dels ciutadans europeus.

La idea d'una gran mobilització d'abast europeu va ser ràpidament avalada per Carles Puigdemont i Oriol Junqueras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides