Ponsatí critica els presos ‘indepes’

L'exconsellera considera que es van entregar i que els que van marxar a l'estranger han posat l'Estat en escac
Clara Ponsatí
Clara Ponsatí

Un any després d'haver marxat de Catalunya, l'exconsellera d'Educació Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia, es mostra molt crítica amb els presos. En una entrevista a El Punt Avui, Ponsatí assegura que no entén que els seus companys de govern anessin a declarar a l'Audiència Nacional el 2 de novembre de l'any passat.

Creu que tots els que es van posar en mans de la justícia directament es van entregar. Segons l'exconsellera d'Ensenyament, el Govern tenia unes obligacions històriques i, malgrat que ella no hauria fet la DUI, diu que això els obligava com a mínim a mantenir la dignitat i a no doblegar-se davant d'unes institucions de qui s'acabaven de separar. Això sí, reconeix que tot va passar d'una manera molt estranya i els confessa tot el seu respecte.

Ponsatí defensa el paper dels que van quedar-se a l'estranger. Considera que han posat l'Estat en escac i, en aquest sentit, creu que si tot el Govern hagués estat a "l'exili", la situació hauria estat infinitament més potent.

En aquesta entrevista, Ponsatí també retreu el joc que fan ara els partits independentistes. Troba que l'independentisme ha de parlar amb més claredat a la seva base social i no acaba d'entendre l'estratègia d'Esquerra.

Segons l'exconsellera, l'única sortida són unes eleccions, ja que diu que ara mateix el Parlament no té mandat. I també adverteix que si l'Estat espanyol vol sobreviure com a estat democràtic hi haurà d'haver una amnistia. Per això, avisa que, mentrestant, no s'hi pot negociar res.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides