Sánchez no fa cas al Consell d’Estat i presenta recurs a favor del Rei

L'executiu central considera inconstitucional la reprovació del Parlament de Catalunya a Felip VI
Isabel Celaá
Isabel Celaá

Finalment, el Consell de Ministres ha decidit presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la resolució de reprovació del Parlament de Catalunya contra el rei Felip VI en la qual també es demana l'abolició de la monarquia, malgrat l'informe contrari del Consell d'Estat.

La ministra d'Educació i portaveu de l'executiu central, Isabel Celaá, després d'agrair l'informe no vinculant de l'òrgan consultiu del govern central ha anunciat la presentació del recurs contra la resolució de la cambra catalana davant el Tribunal Constitucional.

En aquest sentit, tot i coincidir amb l'informe del Consell d'Estat en el fet que la resolució no és res més que una declaració política sense més recorregut, Celaá també ha afirmat que el Parlament s'ha extralimitat en les seves funcions al demanar l'abolició de la monarquia després de reprovar Felip VI.

Per a l'executiu de Pedro Sánchez aquestes "extralimitacions" vulneren les competències del Parlament que li marca la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, i és per aquest motiu que portaran el cas al Constitucional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides